Buat Duit Dengan Nuffnang

salam... harie nih saye nak tulis tentang program buat duit kepada anda semua. program tuh bername nuffnang.Nuffnang adalah sebuah program buat duit yang sama sahaja seperti program yang lain iaitu berlandaskan kepada konsep Pay Per Click atau pengiklanan. Dan apa yang perlu anda lakukan hanyalah meletakkan iklan di blog anda. Jika iklan itu diklik oleh ramai pelawat, maka pendapatan juga semakin tinggi.
Sudah ramai yang buat duit dengan Nuffnang ini.

TAPI sekarang sudah jauh bezanya. Program Nuffnang sudah semakin maju dan mendapat sambutan daripada pihak pengiklan seperti McDonald, DiGi dan pelbagai syarikat besar yang lain.

Nuffnang ads ‘memberi’ kita duit dalam beberapa bentuk, yakni CPA (cost per action), CPC (cost per click) & CPM (cost per impression atau cost per thousand). Apakah kejadahnya benda2 tu?
  • CPA = blogger dibayar bila ada sale/lead yang dijana dari iklan tersebut.
  • CPC = blogger dibayar bila ada klik pada iklan tersebut.
  • CPM = blogger dibayar untuk setiap 1000 orang yang masuk ke blognya. (M dalam bentuk Roman ialah 1000).
Bagaimana Melakukannya?
Tiada rahsia dan tiada trik. Anda hanya perlu letakkan kod iklan pada template blog anda sahaja. Tidak perlu saya menulis panjang mengenai Nuffnang di sini. Anda boleh download ebook percuma yang disediakan oleh saudara Noorizam Shah.

Klik ke blog NoorizamShah untuk download Panduan Nuffnang.

Daftar program Nuffnang di: http://www.nuffnang.com.my0 comments: (+add yours?)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...